1. נתחיל בהכנת הרוטב: בקערה קטנה נערבב את שמן הזית, מיץ הלימון, הדבש והחרדל. נוסיף מלח ופלפל לפי הטעם ונערבב היטב עד לקבלת רוטב אחיד.
2. נחתוך את גבינת החלומי לקוביות בגודל של כ-2 ס"מ. נחמם מחבת על אש בינונית ונוסיף את קוביות הגבינה. נטגן את הגבינה מכל הצדדים עד שהיא מזהיבה ופריכה.
3. נשטוף היטב את החסה ונייבש אותה. נחתוך או נקרע את העלים לחתיכות בגודל ביס ונניח בקערת סלט גדולה.
4. נוסיף לקערה את העגבניות השרי, הבצל הסגול, האגוזים והחמוציות. נערבב בעדינות כדי לא לפגוע בפריכות החסה.
5. נוסיף את קוביות החלומי המטוגנות ונערבב בעדינות.
6. נשפוך את הרוטב על הסלט ונערבב שוב בעדינות כדי שכל המרכיבים יתעטפו ברוטב הטעים.
7. נגיש מיד ונהנה מהטעמים המופלאים!