1. מתחילים בבישול הדוחן: שוטפים את הדוחן היטב תחת מים זורמים, ומעבירים לסיר עם 2 כוסות מים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ-15 דקות עד שהדוחן סופג את כל המים ומתרכך. מסירים מהאש ומניחים להתקרר.
2. בזמן שהדוחן מתקרר, מחממים מחבת עם כף שמן זית וצולים את גבינת החלומי משני הצדדים עד שהיא מזהיבה ונהיית קראנצ'ית. מסירים מהאש וחותכים לקוביות.
3. מכינים את הרוטב: בקערה קטנה מערבבים דבש, חומץ בלסמי, מיץ לימון, מלח ופלפל לפי הטעם. מערבבים היטב עד שהרוטב אחיד.
4. בקערה גדולה מערבבים את הדוחן המבושל, עגבניות השרי, המלפפונים, הזיתים, הפטרוזיליה, הנענע והבזיליקום. מוסיפים את קוביות החלומי ומערבבים בעדינות.
5. יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים בעדינות כדי שכל המרכיבים יתעטפו ברוטב.
6. מפזרים מעל את הצנוברים הקלויים ומגישים מיד.