1. מתחילים בבישול גריסי הפנינה: שוטפים את הגריסים היטב תחת מים זורמים ומעבירים לסיר עם 2 כוסות מים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה כ-20 דקות עד שהגריסים רכים אך עדיין שומרים על צורתם.
2. מסננים את הגריסים ומניחים להם להתקרר לטמפרטורת החדר.
3. בקערה גדולה מערבבים את גריסי הפנינה המבושלים עם עלי הנענע הקצוצים, עגבניות השרי, ובצל הסגול.
4. מוסיפים את שמן הזית ומיץ הלימון, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים היטב עד שכל המרכיבים מתמזגים.
5. אם רוצים, מפזרים מעל גבינת פטה מפוררת להוספת טעם עשיר.
6. מגישים את הסלט בטמפרטורת החדר או לאחר קירור קל במקרר.