1. מתחילים בבישול גריסי הפנינה: מביאים לרתיחה סיר עם מים ומעט מלח, מוסיפים את גריסי הפנינה ומבשלים כ-20 דקות עד שהם רכים אך עדיין שומרים על מרקם קראנצ'י. מסננים ומניחים בצד להתקרר.
2. בזמן שהגריסים מתקררים, חותכים את המלפפונים לקוביות קטנות. אם המלפפונים גדולים במיוחד, ניתן להסיר את הגרעינים.
3. קוצצים את הבצל הסגול דק, ומוסיפים אותו לקערה גדולה יחד עם המלפפונים.
4. מוסיפים לקערה את גריסי הפנינה שהתקררו, הפטרוזיליה והנענע הקצוצות.
5. מערבבים את שמן הזית ומיץ הלימון בקערה קטנה, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, ושופכים על הסלט.
6. מערבבים בעדינות את כל המרכיבים עד שהסלט מתאחד והטעמים מתמזגים.
7. מפזרים מעל את גבינת הפטה המפוררת ומגישים מיד.