1. מתחילים בהכנת הבורגול: מניחים את הבורגול בקערה גדולה ושופכים מעליו את המים הרותחים. מכסים את הקערה ומניחים לבורגול לספוג את המים במשך כ-15 דקות, עד שהוא מתרכך. לאחר מכן, מסננים את הבורגול מעודפי המים ומניחים לו להתקרר.
2. בזמן שהבורגול מתקרר, קולים את גרעיני הדלעת במחבת יבשה על אש בינונית, תוך כדי ערבוב מתמיד, עד שהם מזהיבים ומפיצים ריח נעים. זה לוקח בערך 5 דקות.
3. בקערה גדולה מערבבים את הבורגול המוכן עם גרעיני הדלעת הקלויים, חמוציות, פטרוזיליה, נענע ובצל ירוק.
4. מוסיפים את שמן הזית ומיץ הלימון לסלט, ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. מערבבים היטב כדי שכל המרכיבים יתמזגו יחד.
5. טועמים ומתקנים תיבול אם יש צורך. מגישים את הסלט בטמפרטורת החדר או קר.