1. התחילו בהכנת הענבים: חותכים את הענבים לחצאים ומניחים בקערה גדולה.
2. מוסיפים את שמן הזית והחומץ הבלסמי לקערה עם הענבים, ומערבבים בעדינות כדי לצפות את הענבים ברוטב.
3. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, ומניחים בצד לספיגת הטעמים.
4. קולים את אגוזי המלך במחבת יבשה על אש בינונית עד שהם מקבלים צבע זהוב וריח נעים. מניחים בצד להתקרר.
5. מניחים את כדור הבוראטה במרכז צלחת הגשה גדולה.
6. מסדרים את הענבים המתובלים מסביב לבוראטה בצורה אסתטית.
7. מפזרים את אגוזי המלך הקלויים מעל הענבים והבוראטה.
8. מטפטפים את הדבש מעל כל הסלט בצורה אחידה.
9. מקשטים בעלי בזיליקום ונענע טריים לפיזור רעננות נוספת.
10. מגישים מיד ונהנים מהשילוב המופלא של טעמים ומרקמים.