1. תחילה, חותכים את המלון לחצאים ומסירים את הגרעינים. לאחר מכן, חותכים את המלון לקוביות בגודל בינוני ומניחים בקערה גדולה.
2. מוסיפים לקערה את עלי הבזיליקום הטריים, ומערבבים בעדינות כדי לשלב את הטעמים.
3. מניחים את כדור הבוראטה במרכז הקערה, ומפזרים סביבו את קוביות המלון והבזיליקום.
4. מזלפים מעל את שמן הזית והחומץ הבלסמי המצומצם, ומפזרים מלח גס ופלפל שחור גרוס לפי הטעם.
5. מפזרים מעל את אגוזי הפקאן הקלויים, ומזלפים את הדבש בעדינות כדי להוסיף נגיעה של מתיקות.
6. מגישים מיד, ונהנים מהשילוב המושלם של טעמים ומרקמים.