1. התחילו בחיתוך לבבות הארטישוק לחצאים או רבעים, תלוי בגודל שלהם. הניחו אותם בקערה גדולה.
2. קצצו את עלי הנענע והפטרוזיליה והוסיפו לקערה עם הארטישוק.
3. חיתכו את הבצל הסגול לטבעות דקות והוסיפו לקערה.
4. בקערה קטנה נפרדת, ערבבו את שמן הזית עם מיץ הלימון, הוסיפו מלח ופלפל לפי הטעם וערבבו היטב.
5. שפכו את הרוטב על הסלט וערבבו בעדינות כדי שכל המרכיבים יתעטפו ברוטב.
6. הוסיפו את גבינת הפטה המפוררת ואגוזי המלך הקצוצים וערבבו בעדינות פעם נוספת.
7. הגישו את הסלט מיד או שמרו במקרר עד ההגשה. הסלט טעים במיוחד כשהוא קר.