1. תחילה, משרים את האצות במים קרים למשך 10 דקות עד שהן מתרככות. מסננים וסוחטים היטב את המים העודפים.
2. חותכים את הפלפלים לרצועות דקות ואת הגזר לרצועות גפרור.
3. בקערה גדולה, מערבבים את האצות, הפלפלים והגזר.
4. בקערה קטנה, מערבבים את שמן הזית, חומץ האורז, הסויה והסוכר החום עד שהסוכר נמס והתערובת אחידה.
5. יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים היטב כך שכל המרכיבים יתעטפו ברוטב.
6. מוסיפים את השומשום הקלוי והבצל הירוק הקצוץ, מערבבים שוב ומתקנים תיבול עם מלח ופלפל לפי הטעם.
7. מגישים מיד או שומרים במקרר עד ההגשה.