1. תחילה, חותכים את האבוקדו לחצי, מסירים את הגלעין ומוציאים את התוכן לקערה גדולה. מועכים את האבוקדו בעזרת מזלג עד לקבלת מרקם קרמי אך עדיין עם מעט גושים.
2. מוסיפים את השום הכתוש, מיץ הלימון ושמן הזית לאבוקדו ומערבבים היטב עד שהכל מתאחד.
3. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים שוב.
4. מוסיפים את הכוסברה, הבצל הסגול, העגבנייה והפלפל צ'ילי (אם משתמשים) ומערבבים בעדינות כדי לשמור על המרקם.
5. טועמים ומתקנים תיבול אם יש צורך.
6. מגישים מיד או מכסים בניילון נצמד ושומרים במקרר עד ההגשה.