1. התחילו בהכנת האפונה: אם אתם משתמשים באפונה קפואה, חממו אותה במים רותחים למשך 2-3 דקות עד שהיא מתרככת מעט, ואז סננו והניחו בצד להתקרר.
2. חצו את האבוקדו, הוציאו את הגלעין וחתכו את הבשר לקוביות בגודל בינוני. הניחו בקערה גדולה.
3. הוסיפו את האפונה המוכנה לקערה עם האבוקדו.
4. הוסיפו את הבצל הסגול הקצוץ, הכוסברה והנענע לקערה וערבבו בעדינות כדי לא לפגוע במרקם האבוקדו.
5. בקערה קטנה נפרדת, ערבבו את שמן הזית עם מיץ הלימון, מלח ופלפל. שיפכו את הרוטב על הסלט וערבבו בעדינות עד שהכל מצופה היטב.
6. פזרו מעל את גרעיני החמניה הקלויים לפני ההגשה להוספת קראנץ' וטעם נוסף.
7. הגישו מיד ותיהנו מהטעמים המרעננים והמיוחדים של הסלט.