1. תחילה, נשטוף את האורז היטב עד שהמים יוצאים צלולים. נבשל את האורז לפי הוראות היצרן ולאחר מכן נוסיף את חומץ האורז, הסוכר והמלח. נערבב היטב ונניח להתקרר.
2. בזמן שהאורז מתקרר, נחתוך את גבינת החלומי לקוביות קטנות ונקפיץ במחבת עם שמן זית עד שהן מזהיבות מכל הצדדים. נוסיף את עלי הבזיליקום ונערבב קלות.
3. נניח דף נורי על מחצלת סושי, נרטיב מעט את הידיים ונפזר שכבה דקה של אורז על הדף, תוך השארת שוליים ריקים.
4. במרכז האורז, נניח רצועות מלפפון, גזר, פרוסות אבוקדו וקוביות חלומי מוקפצות עם בזיליקום.
5. נגלגל את הסושי בעדינות בעזרת המחצלת, תוך הידוק קל, עד לקבלת גליל מהודק.
6. נחתוך את הגליל לפרוסות בעזרת סכין חדה ורטובה.
7. נגיש את הסושי עם רוטב סויה בצד להשלמת החוויה.