1. תחילה, נשטוף את האורז היטב תחת מים זורמים עד שהמים יוצאים צלולים. נניח את האורז בסיר עם 2 כוסות מים ונביא לרתיחה. לאחר הרתיחה, ננמיך את האש ונבשל על אש קטנה כ-15 דקות, עד שהמים נספגים באורז. נכבה את האש ונשאיר את הסיר מכוסה לעוד 10 דקות.
2. בזמן שהאורז מתבשל, נכין את תערובת החומץ: נערבב חומץ אורז, סוכר ומלח בקערה קטנה עד שהסוכר נמס לחלוטין.
3. נעביר את האורז המבושל לקערה רחבה ונפזר מעל את תערובת החומץ. נערבב בעדינות בעזרת כף עץ עד שהאורז מתקרר לטמפרטורת החדר.
4. נפרוס מחצלת סושי ונניח עליה נייר אפייה. נפזר שכבה דקה של אורז על הנייר, נשאיר שוליים ריקים בקצוות.
5. נמרח שכבה דקה של קרם וניל על האורז ונניח רצועות קיווי לאורך הקצה הקרוב אלינו.
6. נגלגל את הסושי בעדינות בעזרת המחצלת, תוך כדי הידוק קל, עד שנוצר גליל.
7. נחתוך את הגליל לפרוסות בעובי של כ-2 ס"מ.
8. נפזר מעל כל פרוסה קוקוס מגורר ושקדים פרוסים לקישוט.
9. נניח את פרוסות הסושי על צלחת הגשה ונקשט בעלי נענע טריים.