1. התחילו בהכנת האורז: שטפו את האורז היטב תחת מים זורמים עד שהמים יוצאים צלולים. העבירו את האורז לסיר עם 2 כוסות מים והביאו לרתיחה. הנמיכו את האש ובשלו על אש נמוכה כ-15 דקות עד שהמים נספגים. כבו את האש והשאירו את הסיר מכוסה לעוד 10 דקות.
2. בזמן שהאורז מתבשל, המיסו את השוקולד המריר בבן מארי או במיקרוגל עד שהוא נמס לחלוטין.
3. לאחר שהאורז התקרר מעט, ערבבו אותו עם חומץ האורז, הסוכר והמלח עד שהאורז מקבל טעם מתקתק ומעט חמצמץ.
4. קלפו את המנגו וחתכו אותו לרצועות דקות וארוכות.
5. על משטח עבודה נקי, פרסו יריעת ניילון נצמד והניחו עליה שכבה דקה של אורז. השאירו שוליים חופשיים בקצוות.
6. הניחו רצועות מנגו לאורך האורז ומעליהן פזרו מעט קוקוס טחון.
7. גלגלו את הסושי בעדינות בעזרת הניילון הנצמד לגליל הדוק.
8. חזרו על הפעולה עם יתרת האורז והמנגו.
9. חיתכו את הגלילים לפרוסות בעובי של כ-2 ס"מ.
10. טבלו כל פרוסה בשוקולד המומס והניחו על מגש עם נייר אפייה.
11. קשטו בעלי נענע והגישו מיד או שמרו במקרר עד ההגשה.