1. התחילו בהכנת האורז: שטפו את האורז היטב עד שהמים יוצאים צלולים. לאחר מכן, בשלו את האורז לפי ההוראות שעל האריזה. כשהאורז מוכן, העבירו אותו לקערה גדולה והוסיפו חומץ אורז, סוכר ומלח. ערבבו בעדינות עד שהאורז סופג את כל הטעמים. הניחו לאורז להתקרר לטמפרטורת החדר.
2. הכנת השרימפס: הביאו סיר מים לרתיחה והוסיפו מעט מלח. חלוטו את השרימפס במים הרותחים למשך 2-3 דקות עד שהם מקבלים צבע ורוד יפה. הוציאו את השרימפס מהמים והניחו להם להתקרר.
3. הרכבת הניגירי: קחו כמות קטנה של אורז בידיים לחות וצרו ממנו צורת אליפסה קטנה. הניחו פרוסת וואסאבי קטנה על האורז והניחו מעליה שרימפס חלוט. לחצו בעדינות כדי להדק את השרימפס לאורז.
4. הגשה: סדרו את הניגירי על צלחת הגשה והגישו עם רוטב סויה, ג'ינג'ר כבוש ואצות נורי בצד. ניתן להוסיף גם מעט וואסאבי לפי הטעם.