1. תחילה, נשטוף את האורז היטב עד שהמים יוצאים צלולים. נניח את האורז בסיר עם 2.5 כוסות מים ונביא לרתיחה. לאחר מכן, ננמיך את האש ונבשל על אש קטנה כ-15 דקות. נכבה את האש ונשאיר את הסיר מכוסה לעוד 10 דקות.
2. בזמן שהאורז מתבשל, נחתוך את הטונה לפרוסות דקות ונניח בצד. נחתוך את גבעולי האספרגוס לחתיכות קטנות ונחמם מחבת עם שמן זית. נטגן את האספרגוס כ-5 דקות עד שהוא מתרכך מעט.
3. נכין את תערובת החומץ: נערבב חומץ אורז, סוכר ומלח עד שהסוכר והמלח נמסים לחלוטין. נוסיף את התערובת לאורז המבושל ונערבב בעדינות בעזרת כף עץ.
4. נתחיל בהרכבת הניגירי: נרטיב את הידיים במים וניקח כמות קטנה של אורז. ניצור כדור קטן ונשטח אותו מעט. נניח פרוסת טונה על האורז ונלחץ בעדינות.
5. נוסיף חתיכת אספרגוס מעל הטונה ונעטוף ברצועת נורי. נמשיך כך עם שאר המרכיבים.
6. לפני ההגשה, נטפטף מעט רוטב סויה ומיץ לימון על כל ניגירי ונפזר שומשום קלוי מעל.