1. תחילה, יש לשטוף את האורז היטב תחת מים זורמים עד שהמים יוצאים צלולים. זהו שלב חשוב שמסיר את העמילן העודף ומבטיח אורז סושי מושלם.
2. מעבירים את האורז לסיר ומוסיפים 2.5 כוסות מים. מביאים לרתיחה על אש גבוהה, ואז מנמיכים את האש ומבשלים כ-10 דקות עד שהמים נספגים.
3. מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה לעוד 10 דקות כדי שהאורז יתבשל באדים.
4. בינתיים, מערבבים את חומץ האורז, הסוכר והמלח בקערה קטנה עד שהסוכר והמלח נמסים לחלוטין.
5. מעבירים את האורז המבושל לקערה רחבה ומוסיפים את תערובת החומץ. מערבבים בעדינות בעזרת כף עץ כדי לא לפגוע בגרגירי האורז.
6. חותכים את הטונה לפרוסות דקות באורך של כ-5 ס"מ וברוחב של כ-2 ס"מ.
7. לוקחים כמות קטנה של אורז בידיים רטובות ויוצרים צורת אובלי קטנה.
8. מניחים פרוסת טונה על כל אובלי אורז ולוחצים בעדינות כדי להדביק את הטונה לאורז.
9. מגישים את הניגירי עם ווסאבי, ג'ינג'ר מוחמץ ורוטב סויה בצד.