1. תחילה, נשטוף את האורז היטב תחת מים זורמים עד שהמים יוצאים צלולים. נניח את האורז בסיר עם 2.5 כוסות מים ונביא לרתיחה. לאחר הרתיחה, ננמיך את האש ונבשל על אש נמוכה כ-10 דקות, עד שהמים נספגים באורז. נכבה את האש ונשאיר את הסיר מכוסה לעוד 10 דקות.
2. בזמן שהאורז מתבשל, נכין את תערובת החומץ: נערבב חומץ אורז, סוכר ומלח בקערה קטנה עד שהסוכר והמלח נמסים לחלוטין.
3. נעביר את האורז המבושל לקערה רחבה ונפזר מעליו את תערובת החומץ. נערבב בעדינות בעזרת כף עץ כדי לא לפגוע בגרגירי האורז. נניח לאורז להתקרר לטמפרטורת החדר.
4. נחתוך את הסלמון לפרוסות דקות באורך של כ-5 ס"מ וברוחב של כ-2 ס"מ.
5. נכין את הסויה המתוקה: נערבב סויה מתוקה, מירין, סוכר חום וג'ינג'ר מגורד בסיר קטן ונביא לרתיחה. נבשל על אש נמוכה כ-5 דקות עד שהרוטב מסמיך מעט.
6. ניצור כדורי אורז קטנים בעזרת ידיים רטובות ונניח על כל כדור פרוסת סלמון.
7. נבריש את הסלמון בסויה המתוקה בעזרת מברשת קטנה.
8. נעטוף כל ניגירי ברצועת נורי דקה להחזקה.
9. נגיש את הניגירי עם וואסאבי וג'ינג'ר כבוש בצד.