1. תחילה, נשטוף את האורז היטב עד שהמים יוצאים צלולים. נניח את האורז בסיר עם 2 כוסות מים ונביא לרתיחה. ננמיך את האש ונבשל כ-15 דקות עד שהמים נספגים. נכבה את האש ונשאיר את האורז מכוסה לעוד 10 דקות.
2. בזמן שהאורז מתבשל, נחתוך את גבינת החלומי לרצועות דקות ונקצוץ את עלי הנענע.
3. נכין את תערובת החומץ: נערבב חומץ אורז, סוכר ומלח עד שהסוכר נמס. נוסיף את התערובת לאורז המבושל ונערבב בעדינות.
4. נניח דף נורי על מחצלת סושי, נפרוס שכבה דקה של אורז על הדף, נשאיר שוליים ריקים.
5. נניח רצועות גבינת חלומי ונענע במרכז האורז. נגלגל את הסושי בעזרת המחצלת, נוודא שהגליל מהודק היטב.
6. נחמם שמן לטיגון עמוק במחבת רחבה. נטגן את גלילי הסושי עד שהם זהובים ופריכים.
7. נניח את הסושי המטוגן על נייר סופג להסרת עודפי שמן. נחתוך לפרוסות בעובי 2 ס"מ.
8. נגיש עם רוטב סויה בצד להשלמת החוויה.