1. תחילה, נשטוף את האורז היטב עד שהמים יוצאים צלולים. נבשל את האורז עם 3 כוסות מים בסיר על אש גבוהה עד לרתיחה, ואז ננמיך את האש ונבשל כ-15 דקות נוספות עד שהמים נספגים. נכבה את האש ונשאיר את הסיר מכוסה לעוד 10 דקות.
2. בזמן שהאורז מתבשל, נכין את הירקות. נקלף את הגזר ונחתוך אותו לרצועות דקות. נחתוך גם את המלפפון לרצועות דקות.
3. נכין את רוטב הטחינה על ידי ערבוב הטחינה הגולמית עם מים, מיץ לימון וסויה עד לקבלת מרקם חלק.
4. לאחר שהאורז התקרר מעט, נוסיף לו את חומץ האורז, הסוכר והמלח ונערבב בעדינות.
5. נניח דף נורי על מחצלת סושי, נרטיב את הידיים ונפזר שכבה דקה של אורז על הדף, נשאיר שוליים ריקים.
6. נניח רצועות מלפפון וגזר במרכז האורז ונגלגל את הסושי בעדינות בעזרת המחצלת.
7. נחתוך את הגליל לפרוסות בעובי של כ-2 ס"מ ונגיש עם רוטב הטחינה בצד.