1. מתחילים בהכנת האורז: שוטפים את האורז היטב עד שהמים יוצאים צלולים. מעבירים לסיר עם 3 כוסות מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כ-15 דקות עד שהמים נספגים. מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה לעוד 10 דקות.
2. מערבבים חומץ אורז, סוכר ומלח בקערה קטנה עד שהסוכר נמס. מוסיפים את התערובת לאורז ומערבבים בעדינות. משאירים את האורז להתקרר לטמפרטורת החדר.
3. מחממים תנור ל-200 מעלות. קולפים את הבטטה וחותכים לרצועות דקות. מניחים על תבנית אפייה, מזלפים שמן זית ומפזרים מעט מלח. צולים בתנור כ-20 דקות עד שהבטטה רכה וזהובה.
4. בזמן שהבטטה בתנור, מחממים מחבת עם שמן שומשום ומוסיפים את פטריות השיטאקה. מטגנים עד שהן מתרככות ומוסיפים רוטב סויה. ממשיכים לטגן עוד 2-3 דקות.
5. חותכים את האבוקדו והמלפפון לרצועות דקות.
6. מניחים דף אצת נורי על מחצלת סושי, מפזרים שכבה דקה של אורז ומשאירים שוליים ריקים. מסדרים רצועות בטטה, פטריות, אבוקדו ומלפפון במרכז.
7. מגלגלים את הסושי בעזרת המחצלת, לוחצים בעדינות כדי להדק. חותכים את הגליל לפרוסות בעזרת סכין חדה.
8. מגישים עם ג'ינג'ר כבוש, ווסאבי ורוטב סויה.