1. הכנת האורז: שטפו את האורז היטב עד שהמים יוצאים צלולים. הכניסו את האורז לסיר עם המים והביאו לרתיחה. הנמיכו את האש ובשלו כ-15 דקות. כבו את האש והשאירו את הסיר מכוסה לעוד 10 דקות. ערבבו את חומץ האורז, הסוכר והמלח עד להמסה מלאה ושפכו על האורז. ערבבו בעדינות והניחו להתקרר.
2. הכנת קרם הוואסאבי: ערבבו את הוואסאבי עם המיונז עד לקבלת קרם חלק ואחיד.
3. חיתוך הדגים והירקות: חתכו את הסלמון והטונה לרצועות דקות. קלפו את האבוקדו וחתכו לרצועות. חתכו את המלפפון לרצועות דקות.
4. הרכבת הסושי: הניחו דף נורי על מחצלת סושי. פזרו שכבה דקה של אורז על הדף, השאירו שוליים ריקים. הניחו רצועות דג, אבוקדו ומלפפון במרכז. גלגלו את הסושי בעזרת המחצלת והדקו היטב.
5. חיתוך והגשה: חתכו את הגליל לפרוסות בעובי 2 ס"מ. הניחו פרוסת סלמון מעושן על כל חתיכה והגישו עם קרם וואסאבי וסויה בצד.