1. הכנת האורז: שטפו את האורז היטב עד שהמים יוצאים צלולים. הכניסו את האורז לסיר עם המים והביאו לרתיחה. הנמיכו את האש ובשלו על אש נמוכה כ-15 דקות. כבו את האש והשאירו את הסיר מכוסה לעוד 10 דקות.
2. הכנת תערובת החומץ: חממו את חומץ האורז, הסוכר והמלח בסיר קטן עד שהסוכר והמלח נמסים. ערבבו את התערובת עם האורז המבושל בעדינות והניחו לו להתקרר לטמפרטורת החדר.
3. חיתוך הדגים והירקות: חתכו את הסלמון והטונה לרצועות דקות. קלפו את האבוקדו וחתכו לרצועות. חתכו את המלפפון, הגזר והפלפל האדום לרצועות דקות.
4. הרכבת הסושי: הניחו אצת נורי על מחצלת סושי. פזרו שכבה דקה של אורז על האצה, השאירו שוליים ריקים בקצוות. הניחו רצועות דג וירקות במרכז. גלגלו את הסושי בעזרת המחצלת והדקו היטב.
5. חיתוך והגשה: חתכו את הגליל לפרוסות בעובי 2 ס"מ. הגישו עם רוטב סויה, וואסאבי וג'ינג'ר כבוש.