1. תחילה, נשטוף את האורז היטב עד שהמים יוצאים צלולים. נניח את האורז בסיר עם 2.5 כוסות מים ונביא לרתיחה. לאחר מכן, ננמיך את האש ונבשל על אש נמוכה כ-15 דקות. נכבה את האש ונשאיר את הסיר מכוסה לעוד 10 דקות.
2. בזמן שהאורז מתבשל, נכין את תערובת החומץ: נערבב חומץ אורז, סוכר ומלח עד שהסוכר והמלח נמסים לחלוטין.
3. נעביר את האורז המבושל לקערה רחבה ונשטח אותו. נשפוך את תערובת החומץ על האורז ונערבב בעדינות בעזרת כף עץ כדי לא לשבור את גרגרי האורז. נניח לאורז להתקרר לטמפרטורת החדר.
4. נחתוך את הסלמון והטונה לרצועות דקות. נקלף את האבוקדו ונחתוך אותו לרצועות, ונחתוך גם את המלפפון לרצועות דקות.
5. נניח דף נורי על מחצלת סושי, נרטיב את הידיים וניקח כמות קטנה של אורז. נשטח את האורז על דף הנורי, נשאיר שוליים ריקים בחלק העליון.
6. נניח רצועות דג, אבוקדו ומלפפון על האורז. נגלגל את הסושי בעזרת המחצלת, נלחץ בעדינות כדי להדק את הגליל.
7. נחתוך את הגליל לפרוסות בעזרת סכין חדה ורטובה. נגיש עם רוטב סויה, וואסאבי וג'ינג'ר כבוש.