1. תחילה, יש לשטוף את האורז היטב תחת מים זורמים עד שהמים יוצאים צלולים. זהו שלב חשוב שמבטיח שהאורז יהיה דביק במידה הנכונה.
2. מעבירים את האורז לסיר עם 2.5 כוסות מים ומביאים לרתיחה. לאחר מכן, מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה כ-15 דקות, עד שהמים נספגים לחלוטין.
3. מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה לעוד 10 דקות, כדי שהאורז ימשיך להתבשל באדים.
4. בינתיים, מערבבים בקערה את חומץ האורז, הסוכר והמלח עד שהסוכר נמס לחלוטין.
5. מעבירים את האורז המבושל לקערה רחבה ומוסיפים את תערובת החומץ. מערבבים בעדינות בעזרת כף עץ כדי לא לשבור את גרגרי האורז. משאירים להתקרר לטמפרטורת החדר.
6. מניחים דף נורי על מחצלת סושי, ומפזרים שכבה דקה של אורז על הדף, משאירים שוליים של כ-2 ס"מ בחלק העליון.
7. מסדרים את הפרוסות של האבוקדו, המלפפון, הסלמון, הטונה, הגזר והפלפל האדום על האורז.
8. מגלגלים את הסושי בעזרת המחצלת, מתחילים מהחלק הקרוב אליכם ומגלגלים כלפי מעלה תוך כדי לחיצה עדינה.
9. חותכים את הרול לפרוסות בעזרת סכין חדה ורטובה.
10. מגישים עם רוטב סויה, ג'ינג'ר כבוש ווואסאבי בצד.