1. בקערה גדולה, מערבבים את גבינת הריקוטה עם הביצים עד לקבלת תערובת חלקה.
2. מוסיפים את הסוכר ותמצית הווניל וממשיכים לערבב.
3. מנפים את הקמח ומוסיפים אותו לתערובת יחד עם קורט המלח. מערבבים עד לקבלת בצק אחיד.
4. מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר גדול.
5. בעזרת כף, יוצרים כדורים קטנים מהבצק ומטגנים אותם בשמן החם עד שהם מזהיבים מכל הצדדים.
6. מוציאים את הסופגניות ומניחים על נייר סופג כדי להיפטר מעודפי השמן.
7. מפזרים אבקת סוכר מעל ומגישים חם.