1. בקערה גדולה, מערבבים את הקמח התופח, האשל, הביצים, הסוכר ותמצית הווניל עד לקבלת בלילה חלקה ואחידה.
2. מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר רחב על אש בינונית. כדי לבדוק אם השמן חם מספיק, ניתן להכניס כף עץ לשמן - אם נוצרות בועות קטנות מסביב לכף, השמן מוכן.
3. בעזרת כף, יוצרים כדורים קטנים מהבלילה ומכניסים אותם בזהירות לשמן החם. מטגנים את הסופגניות עד שהן מזהיבות מכל הצדדים, כ-2-3 דקות לכל צד.
4. מוציאים את הסופגניות מהשמן בעזרת כף מחוררת ומניחים על נייר סופג כדי להיפטר מעודפי השמן.
5. מפזרים אבקת סוכר מעל הסופגניות ומגישים חם.