1. מתחילים בבישול תפוחי האדמה: קולפים את תפוחי האדמה ומבשלים אותם במים רותחים עם מעט מלח עד שהם רכים לחלוטין. מסננים ומניחים להם להתקרר מעט.
2. מועכים את תפוחי האדמה לפירה חלק ללא גושים. מוסיפים את הביצה, המלח, הפלפל והקמח בהדרגה תוך כדי לישה עד לקבלת בצק רך ולא דביק.
3. מחלקים את הבצק לכדורים קטנים בגודל של אגוז מלך ומניחים על משטח מקומח.
4. מבשלים את הניוקי במים רותחים עם מעט מלח. כשהם צפים למעלה, זה סימן שהם מוכנים. מסננים ומניחים בצד.
5. במחבת גדולה מחממים את החמאה ושמן הזית. מוסיפים את השום ומטגנים קלות עד שמפיץ ריח נעים.
6. מוסיפים את הניוקי למחבת ומטגנים קלות מכל הצדדים עד שהם מקבלים צבע זהוב.
7. מוסיפים את הבזיליקום, העגבניות המיובשות והצנוברים ומערבבים בעדינות.
8. מפזרים מעל פרמזן מגורד ומגישים חם.