1. הכנת האורז: שטפו את האורז היטב עד שהמים יוצאים צלולים. הניחו את האורז בסיר עם 2.5 כוסות מים והביאו לרתיחה. לאחר מכן, הנמיכו את האש ובשלו על אש נמוכה כ-15 דקות. כבו את האש והניחו לאורז לנוח כ-10 דקות נוספות.
2. תיבול האורז: בזמן שהאורז מתבשל, ערבבו חומץ אורז, סוכר ומלח בקערה קטנה עד שהסוכר והמלח נמסים. לאחר שהאורז מוכן, העבירו אותו לקערה גדולה ושפכו מעליו את תערובת החומץ. ערבבו בעדינות בעזרת כף עץ כדי לא לשבור את גרגרי האורז. הניחו לאורז להתקרר לטמפרטורת החדר.
3. הכנת הדג: חתכו את הדג לפרוסות דקות בעובי של כ-0.5 ס"מ. חשוב להשתמש בדג טרי ואיכותי כדי להבטיח את הטעם הטוב ביותר.
4. הרכבת הניגירי: קחו כמות קטנה של אורז בידיים לחות וצרו כדור קטן. הניחו פרוסת דג על האורז ולחצו בעדינות כדי להדק את הדג לאורז. חזרו על הפעולה עם שאר האורז והדג.
5. הגשה: הגישו את הניגירי עם ווסאבי, רוטב סויה וג'ינג'ר כבוש בצד. ניתן להוסיף מעט ווסאבי בין האורז לדג לפי הטעם.