1. בקערה גדולה, מערבבים את הקמח עם השמרים והסוכר. מוסיפים את המלח ומערבבים שוב.
2. יוצרים גומה במרכז ומוסיפים את שמן הזית והמים הפושרים. לשים את הבצק עד שהוא חלק וגמיש.
3. מכסים את הקערה במגבת לחה ומניחים להתפחה במקום חמים למשך שעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
4. מחממים את התנור ל-220 מעלות צלזיוס (440 פרנהייט).
5. מחלקים את הבצק ל-8 כדורים ומרדדים כל כדור לעיגול דק.
6. מערבבים את הזעתר עם שמן הזית ומורחים את התערובת על כל פיתה.
7. מסדרים את הפיתות על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור החם במשך 10-12 דקות או עד שהפיתות מזהיבות וקשה מעט בשוליים.
8. מוציאים מהתנור ומגישים חם, עם תוספת של טחינה או גבינת לבנה בצד.
בלחיצה על הכפתור "שנה מרכיב" תוכלו לשנות את המרכיב לבחירתכם. לדוגמה, תוכלו להחליף גבינה צהובה 28% בגבינה צהובה 9%, ולראות את הערך התזונתי מתעדכן במתכון באופן מיידי :)
מרכיב | משקל (גרם) | אנרגיה | חלבונים | שומנים | פחמימות |
---|---|---|---|---|---|
קמח לבן מנופה שנה מרכיב | 500 | 1,830.0 | 58.5 | 6.0 | 386.0 |
שמרים יבשים שנה מרכיב | 10 | 37.3 | 4.4 | 0.6 | 1.9 |
סוכר לבן שנה מרכיב | 10 | 40.0 | 0.0 | 0.0 | 10.0 |
מלח הארץ עדין שנה מרכיב | 5 | 0.0 | 0.0 | 0.0 | 0.0 |
זעתר שנה מרכיב | 30 | 166.2 | 0.9 | 17.3 | 1.4 |
שמן זית שנה מרכיב | 20 | 165.6 | 0.0 | 18.4 | 0.0 |
סה"כ | 2,239.1 | 63.7 | 42.2 | 399.3 |
אנרגיה | חלבונים | שומנים | פחמימות |
---|---|---|---|
559.8 | 15.9 | 10.6 | 99.8 |