1. התחילו בבחירת עגבניות בשלות ואדומות במיוחד. שטפו אותן היטב תחת מים זורמים.
2. חתכו את העגבניות לרבעים והסירו את הגרעינים. אין צורך לקלף את העגבניות, אך אם אתם מעדיפים אבקה חלקה יותר, ניתן לקלף.
3. הניחו את רבעי העגבניות על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. פזרו מעל את המלח והסוכר באופן שווה.
4. חממו תנור ל-100 מעלות צלזיוס והכניסו את התבנית לתנור. אפו את העגבניות במשך 4 שעות, או עד שהן מתייבשות לחלוטין ומתקבלות פריכות.
5. הוציאו את העגבניות מהתנור ותנו להן להתקרר לחלוטין.
6. הכניסו את העגבניות המיובשות לבלנדר או למעבד מזון וטחנו עד לקבלת אבקה דקה.
7. הוסיפו את שמן הזית וטחנו שוב כדי לשלב את השמן באבקה.
8. אחסנו את האבקה בצנצנת זכוכית אטומה ושמרו במקום קריר ויבש.