1. מתחילים בשטיפת העדשים הכתומות היטב תחת מים זורמים עד שהמים יוצאים צלולים. זה חשוב כדי להיפטר מעמילנים מיותרים.
2. מחממים את שמן הזית בסיר גדול על אש בינונית. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהוא מתחיל להזהיב.
3. מוסיפים את השום הכתוש, הכורכום, אבקת הקארי והג'ינג'ר המגורד. מערבבים היטב ומבשלים למשך 2-3 דקות עד שהתבלינים מתחילים לשחרר את הניחוחות שלהם.
4. מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים היטב. מבשלים עוד דקה.
5. מוסיפים את העדשים השטופות לסיר ומערבבים כך שהן יתכסו בתבלינים.
6. מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה, ואז מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה למשך 20-25 דקות, עד שהעדשים רכות והתערובת מסמיכה.
7. מתבלים במלח, פלפל ומיץ לימון לפי הטעם. מערבבים היטב.
8. מעבירים את התערובת למעבד מזון וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.
9. מעבירים לקערת הגשה ומקשטים בכוסברה קצוצה.
10. מגישים חם או בטמפרטורת החדר עם לחם טרי או קרקרים.