1. קלפו את הגזרים וחתכו אותם לרצועות דקות בעזרת קולפן או מנדולינה.
2. קלפו את התפוזים וחתכו אותם לקוביות קטנות, תוך שמירה על המיץ שניגר מהם.
3. בקערה גדולה, ערבבו את רצועות הגזר עם קוביות התפוזים והמיץ.
4. הוסיפו את שמן הזית, הדבש והחומץ הבלסמי, ותבלו במלח ופלפל לפי הטעם.
5. ערבבו היטב את כל המרכיבים עד שהגזר והתפוזים מצופים היטב ברוטב.
6. העבירו את המתבל לכלי הגשה, פזרו מעל את גרעיני החמניה והפטרוזיליה הקצוצה.
7. הגישו מיד או שמרו במקרר עד להגשה.