1. במחבת גדולה, חממו את החמאה על אש בינונית והוסיפו את הבצל הקצוץ. טגנו עד שהבצל שקוף ורך.
2. הוסיפו את השום הכתוש וגרעיני התירס למחבת, ובשלו למשך כ-5 דקות תוך כדי ערבוב.
3. העבירו את התערובת לסיר גדול והוסיפו את ציר הירקות. הביאו לרתיחה, ולאחר מכן הנמיכו את האש ובשלו למשך כ-30 דקות.
4. השתמשו בבלנדר מוט כדי לטחון את המרק עד לקבלת מרקם חלק. אם אין לכם בלנדר מוט, ניתן להשתמש בבלנדר רגיל, אך יש להיזהר עם הנוזלים החמים.
5. החזירו את המרק לסיר והוסיפו את השמנת המתוקה. תבלו במלח ופלפל לפי הטעם ובשלו עוד כ-10 דקות.
6. הגישו את המרק בקערות, פזרו מעל כל מנה גרעיני תירס קלויים וכוסברה קצוצה לקישוט.