1. מחממים את שמן הזית בסיר גדול על אש בינונית. מוסיפים את הבצל, הגזרים והסלרי ומטגנים עד שהירקות מתרככים, כ-5 דקות.
2. מוסיפים את השום הכתוש ומטגנים עוד דקה עד שהשום מפיץ ריח.
3. מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים היטב עם הירקות.
4. מוסיפים את העגבניות המרוסקות וציר הירקות, מביאים לרתיחה.
5. מוסיפים את השעועית והפסטה, מתבלים בתבלין האיטלקי, מלח ופלפל. מבשלים על אש נמוכה כ-15 דקות, עד שהפסטה מתרככת.
6. מסירים מהאש ומוסיפים את עלי הבזיליקום הקצוצים. מערבבים היטב.
7. מגישים חם עם גבינת פרמזן מגוררת מעל.