
1. קלפו את המלפפונים וחתכו אותם לקוביות קטנות. אם אתם מעדיפים מרק חלק, ניתן לגרר את המלפפונים בפומפיה גסה.
2. בקערה גדולה, ערבבו את המלפפונים עם השמנת החמוצה, שמן הזית, מיץ הלימון והשום הכתוש.
3. הוסיפו את המים הקרים וערבבו היטב עד לקבלת מרקם אחיד.
4. תבלו במלח ופלפל לפי הטעם והוסיפו את השמיר הקצוץ.
5. הכניסו למקרר למשך 30 דקות לפחות לפני ההגשה כדי שהמרק יהיה קר ומרענן.
6. הגישו בקערות אישיות וקשטו בעוד קצת שמיר קצוץ מעל.