1. מחממים שמן זית בסיר גדול על אש בינונית. מוסיפים את הבצל, הגזר והסלרי ומטגנים עד שהירקות מתרככים, כ-10 דקות.
2. מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה עד שהשום מפיץ ניחוח.
3. מוסיפים את העגבניות המרוסקות ומבשלים כ-5 דקות נוספות.
4. מוסיפים את ציר הירקות ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כ-30 דקות.
5. מוסיפים את הפסטה ומבשלים עד שהיא כמעט מוכנה, כ-8 דקות.
6. מוסיפים את השעועית, הקישוא והתרד ומבשלים עוד 5 דקות.
7. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
8. מגישים עם בזיליקום טרי וגבינת פרמזן מגוררת מעל.