1. מתחילים בשטיפת עלי הבזיליקום היטב ומייבשים אותם בעדינות בעזרת מגבת נייר. חשוב שהעלים יהיו יבשים כדי שהפסטו לא יהיה מימי.
2. מכניסים את עלי הבזיליקום, אגוזי המלך והשום למעבד מזון. טוחנים עד לקבלת תערובת אחידה.
3. מוסיפים את שמן הזית בהדרגה תוך כדי עיבוד, עד שהתערובת מתחילה להתגבש לממרח.
4. מוסיפים את גבינת הפרמזן המגוררת וממשיכים לעבד עד שהתערובת חלקה.
5. מתבלים במלח, פלפל ומיץ לימון לפי הטעם. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
6. מעבירים את הפסטו לצנצנת זכוכית נקייה וסוגרים היטב. ניתן לשמור במקרר עד שבוע.