1. ראשית, נתחיל בקליית הפלפלים. חממו את התנור ל-200 מעלות צלזיוס והניחו את הפלפלים על תבנית אפייה. אפו אותם במשך כ-10 דקות או עד שהקליפה שלהם מתחילה להשחים ולהתקלף.
2. לאחר שהפלפלים קלויים, הוציאו אותם מהתנור והניחו להם להתקרר מעט. לאחר מכן, קלפו את הקליפה וחתכו את הפלפלים לרצועות.
3. במעבד מזון, הניחו את הטחינה הגולמית, רצועות הפלפלים הקלויים, שיני השום, מיץ הלימון והמים. עבדו את התערובת עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.
4. הוסיפו מלח ופלפל שחור לפי הטעם והמשיכו לערבב.
5. לבסוף, הוסיפו את שמן הזית וערבבו שוב עד שהשמן נטמע בתערובת.
6. העבירו את הממרח לכלי הגשה והגישו עם לחם טרי או ירקות חתוכים.