1. שוטפים את העדשים ומבשלים אותן בסיר עם מים עד שהן רכות אך לא מתפרקות (כ-20 דקות). מסננים ומניחים בצד.
2. באותו סיר, מחממים את שמן הזית ומטגנים את הבצלים עד שהם זהובים וקריספיים.
3. מוסיפים את האורז לסיר עם הבצל ומטגנים קלות במשך 2-3 דקות.
4. מוסיפים את העדשים המבושלות, הכמון, הכורכום, המלח והפלפל ומערבבים היטב.
5. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה כ-20 דקות, עד שהאורז סופג את כל הנוזלים.
6. מכבים את האש ומוסיפים את מיץ הלימון וגרידת הלימון. מערבבים בעדינות.
7. מפזרים מעל את הפטרוזיליה הקצוצה ומגישים חם.