1. התחילו בהכנת האורז: שטפו את האורז היטב עד שהמים יוצאים צלולים. בשלו את האורז לפי ההוראות שעל האריזה. לאחר הבישול, העבירו את האורז לקערה גדולה ותנו לו להתקרר מעט.
2. הוסיפו לאורז חומץ אורז, סוכר ומלח לפי הטעם וערבבו בעדינות עד שהאורז סופג את הטעמים.
3. הניחו אצת נורי על מחצלת הסושי כשהצד המחוספס כלפי מעלה. פרסו שכבה דקה של אורז על האצה, והשאירו שוליים קטנים ללא אורז.
4. פזרו מעל האורז גבינת פרמזן מגוררת ועשבי תיבול טריים לפי הטעם. הוסיפו פרוסות אבוקדו, מלפפון וגזר במרכז.
5. בעזרת המחצלת, גלגלו את הסושי בעדינות אך בחוזקה, והדקו את הקצוות.
6. חיתכו את הגליל לפרוסות בעובי של כ-2 ס"מ בעזרת סכין חדה.
7. הגישו את המאקי סושי עם רוטב סויה בצד ותיהנו מהשילוב המיוחד של הטעמים.