1. תחילה, נשטוף את האורז היטב עד שהמים יוצאים צלולים. נניח את האורז בסיר עם 2.5 כוסות מים ונביא לרתיחה. לאחר מכן, ננמיך את האש ונבשל על אש נמוכה כ-15 דקות עד שהמים נספגים באורז. נכבה את האש ונשאיר את הסיר מכוסה לעוד 10 דקות.
2. בזמן שהאורז מתבשל, נכין את תערובת החומץ: נערבב חומץ אורז, סוכר ומלח בקערה קטנה עד שהסוכר והמלח נמסים לחלוטין.
3. נעביר את האורז המבושל לקערה רחבה ונפזר מעל את תערובת החומץ. נערבב בעדינות בעזרת כף עץ כדי לא לפגוע בגרגירי האורז. נניח לאורז להתקרר לטמפרטורת החדר.
4. נניח דף נורי על מחצלת סושי עם הצד המבריק כלפי מטה. נרטיב את הידיים במים וניקח כמות קטנה של אורז ונפזר על דף הנורי בשכבה דקה ואחידה, תוך השארת שוליים של כ-2 ס"מ בחלק העליון.
5. נניח רצועות גזר, מלפפון, אבוקדו ופלפל אדום במרכז האורז.
6. נתחיל לגלגל את הסושי בעזרת המחצלת, תוך שמירה על לחץ קל כדי שהגליל יהיה מהודק. נרטיב את השוליים העליונים של הנורי כדי להדביק את הגליל.
7. נחתוך את הגליל לפרוסות בעובי של כ-2 ס"מ בעזרת סכין חדה ורטובה.
8. נגיש את המאקי סושי עם רוטב סויה בצד להטבלה.