1. תחילה, נשטוף את האורז היטב עד שהמים יוצאים צלולים. נבשל את האורז לפי הוראות היצרן עד שהוא רך ודביק.
2. לאחר שהאורז מוכן, נעביר אותו לקערה ונוסיף את חומץ האורז, הסוכר והמלח. נערבב בעדינות עד שהאורז סופג את הטעמים. ניתן לאורז להתקרר לטמפרטורת החדר.
3. בינתיים, נקלף את המנגו ונחתוך אותו לרצועות דקות. נעשה את אותו הדבר עם האבוקדו והמלפפון.
4. נניח דף נורי על מחצלת סושי, ונפזר שכבה דקה של אורז על הדף, תוך השארת שוליים ריקים בחלק העליון.
5. נניח רצועות מנגו, אבוקדו ומלפפון במרכז האורז.
6. נגלגל את הדף בעזרת המחצלת, תוך לחיצה עדינה ליצירת גליל מהודק.
7. נחתוך את הגליל לפרוסות בעזרת סכין חדה ורטובה.
8. נגיש את המאקי עם רוטב סויה, ג'ינג'ר כבוש ווואסאבי בצד.