1. תחילה, נשטוף את האורז היטב עד שהמים יוצאים צלולים. נבשל את האורז לפי ההוראות על האריזה ונניח לו להתקרר מעט.
2. נוסיף לאורז את חומץ האורז, הסוכר והמלח ונערבב בעדינות עד שהאורז סופג את כל הטעמים.
3. במחבת גדולה, נחמם את שמן השומשום ונקפיץ את הגזר, הפלפל והקישוא עד שהם מתרככים מעט אך עדיין שומרים על פריכות.
4. נניח דף נורי על מחצלת סושי, נפרוס שכבה דקה של אורז על הדף, נשאיר שוליים ריקים.
5. נניח רצועות ירקות מוקפצים ובצל ירוק על האורז.
6. נגלגל את הסושי בעזרת המחצלת, נחתוך את הגליל לפרוסות בעובי 2 ס"מ.
7. נגיש עם רוטב סויה בצד להשלמת החוויה.