לחמניות עגבניות ובזיליקום: המתכון המושלם לארוחת בוקר ישראלית

עודכן בתאריך 18/03/2025
לחמניות עגבניות ובזיליקום: המתכון המושלם לארוחת בוקר ישראלית

בוקר טוב לכולם! יש משהו קסום בריח של לחמניות טריות שיוצאות מהתנור, במיוחד כשהן משולבות עם טעמים ים תיכוניים אהובים כמו עגבניות ובזיליקום. המתכון הזה נולד מתוך רצון לשדרג את ארוחת הבוקר המשפחתית שלנו, ולהכניס קצת צבע וטעם לשולחן. הרי אין כמו להתחיל את היום עם חיוך על הפנים ועם בטן שמחה ומרוצה.

כשהילדים שלי מתעוררים בבוקר, הם תמיד מחפשים משהו טעים ומיוחד. אני זוכרת את הפעם הראשונה שהכנתי את הלחמניות האלה - הפנים שלהם פשוט אורו! השילוב של עגבניות עסיסיות ובזיליקום ריחני בתוך לחמניה רכה ומנחמת הוא פשוט בלתי ניתן לעמוד בפניו. זה כמו לקחת ביס מהקיץ הישראלי, עם כל הטעמים והניחוחות שמזכירים לנו את השוק, את הגינה, ואת המטבח של סבתא.

הלחמניות האלה לא רק טעימות, הן גם קלות להכנה. אני יודעת כמה הזמן שלנו כהורים יכול להיות מוגבל, ולכן חשוב לי שהמתכונים שלי יהיו פשוטים אך מרשימים. עם כמה מרכיבים בסיסיים וקצת אהבה, תוכלו להכין לחמניות שיגרמו לכל המשפחה להתאסף סביב השולחן וליהנות מרגעים של יחד.

אז אם אתם מחפשים דרך להפתיע את המשפחה או סתם לפנק את עצמכם בבוקר של שבת, הלחמניות האלה הן הפתרון המושלם. קחו לכם רגע, הכינו כוס קפה טובה, ותנו לעצמכם להיסחף אחרי הניחוחות והטעמים. אני מבטיחה לכם שזה יהיה שווה כל רגע.
רמת קושי קל
לחמניות עגבניות ובזיליקום: המתכון המושלם לארוחת בוקר ישראלית
לחמניות עגבניות ובזיליקום: המתכון המושלם לארוחת בוקר ישראלית
5/5
מספר מנות
4
זמן הכנה
15 דק’
מצרכים
10
זמן בישול
20 דק’

מצרכים

  • 3 כוסות קמח לבן
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1 כף סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 1 כוס מים פושרים
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כוס עגבניות מיובשות קצוצות
  • 1/2 כוס עלי בזיליקום טריים קצוצים
  • 1 ביצה להברשה
  • שומשום לפיזור (אופציונלי)

אופן ההכנה

1. שלב 1: נתחיל בהכנת הבצק. בקערה גדולה, נערבב את הקמח, השמרים והסוכר. חשוב לערבב היטב כדי שהשמרים יתפזרו בצורה אחידה בקמח. לאחר מכן, נוסיף את המלח ונערבב שוב. המלח חשוב להוסיף רק אחרי השמרים והסוכר, כדי שלא יפגע בפעולת השמרים.

2. שלב 2: ניצור גומה במרכז התערובת היבשה ונשפוך לתוכה את המים הפושרים ושמן הזית. בעזרת כף עץ או הידיים, נתחיל לערבב את החומרים עד לקבלת בצק אחיד. אם הבצק מרגיש יבש מדי, אפשר להוסיף מעט מים, כף בכל פעם, עד שהבצק מתאחד.

3. שלב 3: נעביר את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות ונלוש אותו במשך כ-10 דקות. הלישה חשובה כדי לפתח את הגלוטן בבצק, מה שייתן ללחמניות את המרקם הרך והנעים. הבצק צריך להיות חלק וגמיש בסיום הלישה.

4. שלב 4: נניח את הבצק בקערה משומנת קלות, נכסה במגבת לחה או בניילון נצמד, ונניח לו לתפוח במקום חמים למשך כשעה, או עד שהוא מכפיל את נפחו. בזמן הזה, אפשר להכין כוס קפה וליהנות מהרגע.

5. שלב 5: לאחר שהבצק תפח, נלחץ עליו בעדינות כדי להוציא את האוויר. נוסיף את העגבניות המיובשות הקצוצות ועלי הבזיליקום הקצוצים, ונלוש בעדינות עד שהעגבניות והבזיליקום מתפזרים בצורה אחידה בבצק.

6. שלב 6: נחלק את הבצק ל-12 חלקים שווים. כל חלק נגלגל לכדור חלק ונניח על תבנית מרופדת בנייר אפייה. חשוב להשאיר מרווחים בין הלחמניות, כי הן ימשיכו לתפוח.

7. שלב 7: נכסה את הלחמניות במגבת לחה ונניח להן לתפוח שוב למשך כ-30 דקות. בזמן הזה, נחמם את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.

8. שלב 8: לפני האפייה, נבריש את הלחמניות בביצה טרופה. אם רוצים, אפשר לפזר מעל שומשום להוספת קראנץ' וטעם נוסף.

9. שלב 9: נאפה את הלחמניות בתנור שחומם מראש למשך 20-25 דקות, או עד שהן מזהיבות ומקבלות צבע יפה. הריח שימלא את הבית יגרום לכולם להגיע למטבח בציפייה.

10. שלב 10: נוציא את הלחמניות מהתנור ונניח להן להתקרר מעט על רשת. הן הכי טעימות כשהן עדיין חמימות, עם מעט חמאה או גבינה טרייה. בתיאבון! אני בטוחה שהלחמניות האלה יהפכו לחלק בלתי נפרד מארוחות הבוקר שלכם, ויביאו הרבה שמחה וטעם לשולחן.

תוספות ושדרוגים

שדרוגים אפשריים: אם אתם מחפשים להפוך את הלחמניות לטבעוניות, אפשר להחליף את הביצה הטרופה במעט שמן זית או חלב סויה להברשה לפני האפייה. זה ייתן להן ברק יפה ועדיין ישמור על המרקם הפריך.

לגיוון הטעמים: נסו להוסיף לבצק זיתים קצוצים או אגוזי מלך קצוצים. השילוב של עגבניות מיובשות, בזיליקום וזיתים יוצר טעם ים תיכוני עשיר ומיוחד.

לשדרוג הבריאות: אפשר להחליף חלק מהקמח הלבן בקמח מלא או קמח כוסמין. זה יוסיף ערכים תזונתיים נוספים ויעניק ללחמניות טעם אגוזי ומעט יותר כבד.

לשדרוג המראה: פזרו מעל הלחמניות לפני האפייה זרעי חמניות או גרעיני דלעת. זה לא רק יוסיף קראנץ' אלא גם ייתן מראה מרשים ומזמין.

לשדרוג הארומה: הוסיפו לבצק מעט שום כתוש או אבקת שום. השום ישתלב נהדר עם העגבניות והבזיליקום ויוסיף ניחוח מפתה.

לשדרוג המילוי: אם אתם אוהבים גבינות, נסו להוסיף מעט גבינת פטה מפוררת או גבינת עיזים לבצק. הגבינה תימס במהלך האפייה ותיצור לחמניות עשירות וטעימות במיוחד.

לשדרוג החוויה: הגישו את הלחמניות עם מטבל של שמן זית וחומץ בלסמי או עם ממרח פסטו טרי. זה יוסיף עוד שכבת טעם ויהפוך את הארוחה לחגיגה של ממש.

אני מקווה שהשדרוגים האלו יעניקו לכם השראה ויעזרו לכם ליצור לחמניות עגבניות ובזיליקום ייחודיות ומותאמות לטעמכם האישי. בתיאבון!

שאלות נפוצות

שאלות ותשובות על לחמניות עגבניות ובזיליקום

האם אפשר להכין את הבצק מראש ולשמור במקרר?
בהחלט! אפשר להכין את הבצק מראש ולשמור אותו במקרר עד 24 שעות. לאחר הלישה הראשונית, מכסים את הבצק בניילון נצמד ומניחים במקרר. לפני השימוש, יש להוציא את הבצק מהמקרר ולתת לו להגיע לטמפרטורת החדר ולתפוח עד שהוא מכפיל את נפחו.

מה לעשות אם הבצק לא תופח?
אם הבצק לא תופח, ייתכן שהשמרים לא היו פעילים. ודאו שהמים שהשתמשתם בהם היו פושרים ולא חמים מדי, שכן מים חמים יכולים להרוג את השמרים. אם השמרים ישנים או פגי תוקף, הם לא יפעלו כראוי. נסו להשתמש בשמרים טריים ולוודא שהסביבה חמימה מספיק לתפיחה.

האם אפשר להשתמש בקמח אחר במקום קמח לבן?
כן, אפשר להחליף חלק מהקמח הלבן בקמח מלא או קמח כוסמין. שימו לב שהבצק עשוי להיות מעט כבד יותר, ולכן ייתכן שתצטרכו להוסיף מעט יותר מים כדי להגיע למרקם הרצוי.

איך אפשר לדעת אם הלחמניות מוכנות?
הלחמניות מוכנות כאשר הן מזהיבות ומקבלות צבע יפה. אפשר גם להקיש בעדינות על תחתית הלחמניה – אם היא נשמעת חלולה, היא מוכנה. אם אתם לא בטוחים, אפשר להשתמש במדחום מזון – הטמפרטורה הפנימית צריכה להיות סביב 90 מעלות צלזיוס.

האם אפשר להקפיא את הלחמניות?
כן, אפשר להקפיא את הלחמניות לאחר שהן מתקררות לחלוטין. מומלץ לעטוף כל לחמניה בנפרד בניילון נצמד או לשים בשקית אטומה. להפשרה, פשוט השאירו את הלחמניות בטמפרטורת החדר או חממו בתנור חם לכמה דקות.

מה אפשר להגיש לצד הלחמניות?
הלחמניות משתלבות נהדר עם מגוון מטבלים כמו שמן זית וחומץ בלסמי, ממרח פסטו טרי, או גבינות שונות. הן גם מצוינות לצד סלט טרי או מרק חם.

האם אפשר להוסיף תוספות נוספות לבצק?
כמובן! אפשר להוסיף זיתים קצוצים, אגוזי מלך, או אפילו גבינת פטה מפוררת. כל תוספת תוסיף טעם ומרקם ייחודיים ללחמניות.

איך לשמור על הלחמניות טריות לאורך זמן?
כדי לשמור על טריות הלחמניות, מומלץ לשמור אותן בכלי אטום בטמפרטורת החדר. אם אתם לא מתכוונים לאכול את כולן תוך יומיים-שלושה, עדיף להקפיא את השאריות.

אני מקווה שהשאלות והתשובות האלו יעזרו לכם בהכנת לחמניות עגבניות ובזיליקום מושלמות. בתיאבון!
המתכון הזה של לחמניות עגבניות ובזיליקום הוא לא סתם עוד מתכון עבורי, אלא ממש חלק מהמסורת המשפחתית שלנו. אני זוכרת את הפעם הראשונה שהכנתי אותן, זה היה ביום שבת בבוקר, כשכל הילדים היו בבית, והחלטתי להפתיע אותם במשהו קצת שונה. הריח המדהים שהתפשט בבית כשהלחמניות היו בתנור היה פשוט קסום, וכולם התאספו סביב השולחן בציפייה. מאז, זה הפך להיות אחד המתכונים האהובים עלינו לארוחות בוקר משפחתיות.

היופי בלחמניות האלה הוא שהן משלבות את הטעמים הטריים והעשירים של העגבניות המיובשות והבזיליקום, עם המרקם הרך והנעים של הבצק. הן מושלמות למי שרוצה להכניס קצת צבע וטעם לשולחן, בלי להשקיע שעות במטבח. אני אוהבת להכין אותן במיוחד בעונות המעבר, כשהבזיליקום בגינה שלי פורח והעגבניות המיובשות נותנות תחושה של שמש חמה.

אני מאמינה שהמתכון הזה יכול להוות השראה לכל מי שמחפש להכניס קצת יצירתיות למטבח. הוא פשוט להכנה, לא דורש מרכיבים מסובכים, והכי חשוב - הוא מביא איתו הרבה שמחה ואהבה. אני תמיד אומרת שהאוכל הכי טעים הוא זה שמכינים באהבה, והלחמניות האלה הן דוגמה מושלמת לכך.

אז אם אתם מחפשים דרך להפתיע את המשפחה או סתם לפנק את עצמכם במשהו טעים ומיוחד, אני ממליצה בחום לנסות את המתכון הזה. אני בטוחה שהוא יכבוש את הלבבות של כל מי שיטעם אותו, בדיוק כמו שהוא כבש את הלבבות של המשפחה שלי. בתיאבון!

מתכונים מובילים

דילוג לתוכן