1. שלב 1: ראשית, חממו את התנור ל-180 מעלות צלזיוס. זהו שלב חשוב כדי להבטיח שהתנור יהיה חם ומוכן לקבל את הלחם שלכם. בזמן שהתנור מתחמם, תוכלו להכין את התערובת.
2. שלב 2: קחו קערה גדולה והוסיפו לתוכה את הקמח, אבקת האפייה, המלח והסוכר. ערבבו את המרכיבים היבשים בעזרת כף עץ או מטרפה עד שהם מתאחדים היטב. זהו הבסיס של הלחם, ולכן חשוב לוודא שהמרכיבים היבשים מעורבבים בצורה אחידה.
3. שלב 3: בקערה נפרדת, טרפו את הביצה בעזרת מזלג או מטרפה קטנה. לאחר מכן, הוסיפו את החלב, שמן הזית וחומץ התפוחים. ערבבו היטב עד שהתערובת הופכת לאחידה. החומץ יגיב עם אבקת האפייה ויעזור ללחם לתפוח מעט, כך שהוא יהיה רך ואוורירי.
4. שלב 4: כעת, הגיע הזמן לשלב את המרכיבים הרטובים עם היבשים. צרו גומה קטנה במרכז הקערה עם המרכיבים היבשים ושפכו לתוכה את התערובת הרטובה. בעזרת כף עץ או מרית, ערבבו בעדינות עד שהבצק מתחיל להתגבש. אל תדאגו אם הבצק נראה מעט דביק - זה בדיוק מה שאנחנו רוצים.
5. שלב 5: אם בחרתם להוסיף עשבי תיבול, גבינה או זיתים, זה הזמן להוסיף אותם לתערובת. ערבבו בעדינות עד שהכל מתפזר בצורה אחידה בבצק. אני אוהבת להוסיף גבינה מגוררת וזיתים קצוצים, כי הם מוסיפים טעם עשיר ומיוחד לכל פרוסה.
6. שלב 6: קחו תבנית אפייה והניחו עליה נייר אפייה. אם אין לכם נייר אפייה, תוכלו לשמן את התבנית במעט שמן זית. העבירו את הבצק לתבנית והשתמשו בידיים רטובות או במרית כדי לעצב אותו לצורת כיכר. אין צורך להיות מדויקים מדי - הלחם הזה אוהב מראה כפרי וטבעי.
7. שלב 7: הכניסו את התבנית לתנור שחומם מראש ואפו במשך כ-30 עד 35 דקות, או עד שהלחם מזהיב והקרום הופך לפריך. תוכלו לבדוק אם הלחם מוכן על ידי נקישה קלה על הקרום - אם הוא נשמע חלול, זה סימן שהלחם מוכן.
8. שלב 8: הוציאו את הלחם מהתנור והניחו לו להתקרר מעט על רשת לפני שחותכים אותו. זהו שלב חשוב, כי הלחם ממשיך להתבשל מעט גם לאחר הוצאתו מהתנור, והקרום יישאר פריך יותר אם תתנו לו לנוח. ועכשיו, כל שנותר הוא ליהנות מהלחם הטרי והחם שהכנתם במו ידיכם. אני ממליצה להגיש אותו עם חמאה רכה או שמן זית לטבילה. בתיאבון!