1. בקערה גדולה, נערבב את הקמח, אבקת האפייה, הסוכר והמלח. נוודא שהכל מעורבב היטב.
2. בקערה נפרדת, נערבב את החלב, הביצים ותמצית הווניל. נוסיף את החמאה המומסת ונערבב עד לקבלת תערובת אחידה.
3. נשפוך את התערובת הרטובה לתוך התערובת היבשה ונערבב בעדינות עד לקבלת בלילה חלקה. נזהר לא לערבב יותר מדי כדי שהלביבות לא יהיו קשות.
4. נחמם שמן במחבת גדולה על חום בינוני. נוודא שהשמן חם מספיק על ידי טפטוף טיפה מהבלילה - אם היא מתחילה לבעבע, השמן מוכן.
5. בעזרת כף, נשפוך כמות קטנה מהבלילה למחבת ונשטח בעדינות לצורת לביבה. נטגן כל צד כ-2-3 דקות עד שהלביבות מזהיבות.
6. נוציא את הלביבות המוכנות לנייר סופג כדי להיפטר מעודפי השמן.
7. אם רוצים, ניתן למלא כל לביבה בריבה בעזרת מזרק או פשוט להגיש עם ריבה בצד.
8. נפזר אבקת סוכר מעל הלביבות המוכנות ונגיש חם.