1. תחילה, יש לוודא שהסלמון טרי ונקי מעצמות. חותכים את הסלמון לקוביות קטנות בגודל של כ-1 ס"מ ומניחים בקערה גדולה.
2. בקערה נפרדת, מערבבים את רוטב הסויה, הדבש, שמן הזית ומיץ הלימון עד לקבלת תערובת אחידה.
3. מוסיפים את הרוטב לקערת הסלמון ומערבבים בעדינות כך שכל קוביות הסלמון יהיו מצופות ברוטב.
4. מוסיפים את הבצל הירוק, הכוסברה והג'ינג'ר המגורד ומערבבים שוב בעדינות.
5. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומניחים בצד למנוחה של כ-10 דקות כדי שהטעמים יתמזגו.
6. בינתיים, חותכים את האבוקדו לקוביות קטנות ומוסיפים לקערת הסלמון.
7. מערבבים בעדינות את האבוקדו עם הסלמון כדי לא לפגוע במרקם הרך של האבוקדו.
8. מעבירים את הטרטר לצלחת הגשה ומפזרים מעל את השומשום הקלוי.
9. מגישים מיד ונהנים מהטעמים הטריים והמרעננים.