1. הכנת החביתה: מחממים מחבת גדולה עם מעט שמן זית. טורפים את הביצים בקערה יחד עם הפפריקה, המלח והפלפל. שופכים את התערובת למחבת החמה ומבשלים עד שהחביתה מתייצבת ומתבשלת לגמרי. אם אתם אוהבים חביתה רכה יותר, כדאי לבשל על חום נמוך ולכסות את המחבת.
2. חימום הטורטיות: במחבת נפרדת או באותה מחבת, מחממים כל טורטיה למשך כחצי דקה מכל צד, עד שהיא מתחממת ורכה.
3. הרכבת המנה: מניחים על כל טורטיה שכבה של חביתה מבושלת, מפזרים מעל גבינה צהובה מגורדת, ומניחים פרוסות אבוקדו מעל הכל. אם רוצים, אפשר גם לפזר כוסברה קצוצה.
4. קיפול והגשה: מקפלים את הטורטיה כך שתיצור מעין כיס ותעטוף את החביתה והאבוקדו. מגישים מיד לצד סלט ירקות טרי או כל תוספת אחרת שאתם אוהבים.
בלחיצה על הכפתור "שנה מרכיב" תוכלו לשנות את המרכיב לבחירתכם. לדוגמה, תוכלו להחליף גבינה צהובה 28% בגבינה צהובה 9%, ולראות את הערך התזונתי מתעדכן במתכון באופן מיידי :)
מרכיב | משקל (גרם) | אנרגיה | חלבונים | שומנים | פחמימות |
---|---|---|---|---|---|
ביצה שלמה טריה שנה מרכיב | 480 | 686.4 | 60.5 | 45.6 | 3.4 |
חמאה שנה מרכיב | 60 | 439.8 | 0.3 | 48.6 | 0.3 |
אבוקדו שנה מרכיב | 1 | 1.7 | 0.0 | 0.2 | 0.1 |
גבינה צהובה נעם 9% שנה מרכיב | 100 | 209.0 | 32.0 | 9.0 | 0.0 |
פפריקה מתוקה בשמן שנה מרכיב | 10 | 40.2 | 1.1 | 3.0 | 1.5 |
מלח הארץ עדין שנה מרכיב | 5 | 0.0 | 0.0 | 0.0 | 0.0 |
פלפל שחור טחון שנה מרכיב | 2 | 5.1 | 0.2 | 0.1 | 1.3 |
שמן זית שנה מרכיב | 20 | 165.6 | 0.0 | 18.4 | 0.0 |
סה"כ | 1,547.8 | 94.1 | 124.8 | 6.6 |
אנרגיה | חלבונים | שומנים | פחמימות |
---|---|---|---|
386.9 | 23.5 | 31.2 | 1.6 |