1. בקערה גדולה, מערבבים את שיבולת השועל, חמאת הבוטנים והדבש עד לקבלת תערובת אחידה. חשוב לערבב היטב כדי שכל המרכיבים יתמזגו בצורה מושלמת.
2. מוסיפים את השוקולד המריר, אגוזי המלך, השקדים והחמוציות המיובשות לתערובת ומערבבים בעדינות עד שהכל מתפזר באופן שווה.
3. מוסיפים את תמצית הווניל והמלח ומערבבים שוב. התמצית והמלח מוסיפים עומק לטעמים ומדגישים את המתיקות הטבעית של החומרים.
4. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשטחים את התערובת בתבנית בעזרת כף או ידיים לחות. חשוב לשטח את התערובת בצורה אחידה כדי שהחטיפים יהיו בגודל שווה.
5. מכניסים את התבנית למקרר למשך לפחות שעה כדי שהתערובת תתקשה ותהיה קלה לחיתוך.
6. לאחר שהחטיפים התקשים, חותכים אותם לריבועים בגודל הרצוי ושומרים בכלי אטום במקרר.